Groningen bruist van nieuwe ontwikkelingen, zowel op culinair als stedelijk gebied. Van unieke horecazaken zoals Wijck en Fankaasoo tot de grootschalige ontwikkeling van de nieuwe wijk Spoorkwartier: de stad blijft groeien en vernieuwen. Ook op het gebied van openbaar vervoer worden stappen gezet om de groeiende vraag op te vangen en de stad klaar te maken voor de toekomst.

Nieuwe horeca in Groningen

Een van de opvallende nieuwkomers is Wijck, een gigantische horecazaak die dit najaar zijn deuren opent aan de Grote Markt. Dit restaurant beslaat maar liefst vier verdiepingen, met op de begane grond een all-day café en in de kelder karaokeplekken.

Daarnaast is aan het Gedempte Zuiderdiep de broodjeszaak Panzo Sandwiches geopend, waar je kunt genieten van Italiaanse sandwiches, geïnspireerd door de Florence schiacciata. Voor de liefhebbers van gezond eten is er nu ook Oakberry Açaí aan de Herestraat, een hotspot voor açai-bowls en smoothies.Een bijzondere toevoeging is Fankaasoo, een veganistisch minirestaurant waar Afrikaanse gerechten zoals Jollof rice en Baobab juice op het menu staan.

De stad groeit door

Naast de groei in de horecasector zijn er ook grote stadsontwikkelingen in aantocht. Zo wordt de nieuwe wijk Spoorkwartier ontwikkeld, waar plaats is voor 400 appartementen, kantoren, hotels en horeca. Deze wijk moet bijdragen aan de verdere vernieuwing en uitbreiding van de stad.

Tot slot worden er ook maatregelen genomen om de groeiende vraag naar openbaar vervoer aan te pakken. Sinds eind september zijn er extra bussen ingezet om de toename van reizigers in Groningen en Drenthe beter te bedienen.

Beschikbare woningen

Enthousiast, maar nog niet woonachtig in House of Groningen? We nodigen je graag uit om onze website te bezoeken voor meer informatie over de verschillende woningtypes. Ben je geïnteresseerd en benieuwd welke woningen er momenteel beschikbaar zijn in House of Groningen? Bekijk dan snel het actuele aanbod en vind misschien wel jouw toekomstige woning.