Zoals elk jaar staat de maand juni in het teken van de ‘Pride Month’. Een maand om te vieren wie je bent! 

Pride Month is een levendige en inclusieve viering van de LGBTQ+ gemeenschap, hun geschiedenis, prestaties en voortdurende strijd voor gelijkheid. Dit jaarlijkse evenement dient als een krachtige herinnering aan het belang van acceptatie, diversiteit en liefde. Het brengt individuen, organisaties en gemeenschappen samen om te pleiten voor LGBTQ+-rechten en de vooruitgang te vieren die is geboekt in de richting van een meer inclusieve samenleving.

Zaterdag 1 juni zal Pride month van start gaan en wordt over de hele wereld traditioneel in juni gevierd, ook in Nederland. In 2024 zal Pride Month plaatsvinden van 1 tot en met 30 juni. Deze verlengde periode biedt ruimte voor een breed scala aan evenementen, parades, marsen en discussies en biedt LGBTQ+-personen en hun bondgenoten de gelegenheid om samen te komen en hun stem te laten horen.

A little bit of history – hoe is pride month ontstaan

Pride Month herdenkt de Stonewall-opstand van 1969. Op 28 juni 1969 viel de politie van New York City de Stonewall Inn binnen, een homoclub. Deze inval leidde tot een opstand van cafégasten en buurtbewoners tegen de politie. De opstand duurde zes dagen en was de katalysator voor de homorechtenbeweging in de Verenigde Staten.

Tijdens Pride Month zijn er veel activiteiten te beleven en niet alleen in juni, er zijn verschillende roze activiteiten en zal zoals gewoonlijk worden afgesloten met de pride in Amsterdam in het eerste weekend van augustus. We hebben alle komende prides voor je op een rijtje gezet:

  •         Zaanpride: 31 mei tot 8 juni
  •         Utrecht: 1 juni
  •         Pride Eindhoven: 8 t/m 16 juni
  •         Sittard: 22 juni 2024
  •         Pride Maastricht: 29 juni
  •         Amsterdam Pride: 20 juli t/m 4 augustus 2024 
  •         Amersfoort Pride 25 juli

Pride Month in Groningen

Ook in Groningen mag de Pride Month niet ontbreken. Pride Groningen 2024 vindt plaats samen met Roze Zaterdag Groningen op zaterdag 22 juni 2024. Het is die dag extra gezellig in de binnenstad, waarbij iedereen welkom is. Ben jij er dit jaar bij? 

Vanuit House of Groningen is de binnenstad om de hoek. Ben je nog niet woonachtig in de stad, of ben je op zoek naar een leuke woning voor jezelf? Check dan het beschikbare aanbod in House of Groningen. Kijk snel of er een woning vrij is of laat je woonwens achter.