Co-living is een eigentijdse woonvorm die privacy combineert met gedeelde voorzieningen, gericht op stedelingen die betaalbaar willen wonen en gemeenschapsgevoel zoeken. Ontdek hoe dit concept in de praktijk werkt bij House of Groningen.

Wat is Co-living?

Co-living is een woonconcept waarbij je een eigen woonruimte hebt, maar gemeenschappelijke voorzieningen zoals een woonkamer, keuken en badkamer deelt met anderen. Dit model is bijzonder populair onder millennials vanwege de betaalbaarheid, de mogelijkheid om eenzaamheid tegen te gaan, en de flexibiliteit zonder de verplichting van eigendom. Co-living speelt in op de behoefte aan gemak, kostenbesparing en mobiliteit, vooral in stedelijke gebieden waar woonruimte vaak schaars en duur is.

Voor Wie is Co-living?

Co-living spreekt vooral millennials aan, een generatie die vaak geconfronteerd wordt met hoge woonkosten en een gevoel van eenzaamheid in grote steden. Deze groep hecht minder waarde aan bezit en meer aan gebruiksgemak en flexibiliteit. Als urban nomads kiezen millennials voor een levensstijl die hen de vrijheid geeft om te verhuizen zonder de lasten van het bezitten van een eigen huis. Co-living biedt een antwoord op deze behoeften, met een combinatie van betaalbaarheid, gemak en een gevoel van gemeenschap.

Co-living bij House of Groningen

Ross, Rachel, Monica, Phoebe, Chandler en Joey deden het, dus waarom jij niet? In House of Groningen kun je een 3-kamerappartement huren met je eigen friends! Is een appartement in je eentje (nog) niet te betalen, dan is dit dé oplossing. And let’s be honest: die Friends-sfeer, dat wilde jij toch ook altijd? Je krijgt samen een huurcontract, dus het wordt allemaal mooi geregeld. Voor meer informatie en de voorwaarden neem je contact op met de verhuurder.

Voor jezelf of omdat je gaat samenwonen. Het gebouw is niet alleen bedacht vanuit onze ambitie om betaalbare, hoogwaardige en voor gebruikers bedachte appartementen te realiseren… Maar ook om een plek te creëren in de stad waar mensen niet alleen naast elkaar wonen, maar waar ruimte is om elkaar te ontmoeten, om samen te ondernemen of elkaar te helpen. Waar je zelf voor kiest om in de lobby nog even wat werk af te maken, vrienden uit te nodigen of aan de borrel mee te doen. Door naast je eigen appartement ook andere ruimtes en ondersteunende diensten beschikbaar te maken, faciliteren we een nieuwe vorm van wonen. Delen van voorzieningen is niet alleen duurzaam, het bespaart onze huurders kosten en draagt bij aan comfortabele woonervaring zowel buiten als achter je eigen voordeur.

Beschikbare woningen

We nodigen je graag uit om onze website te bezoeken voor meer informatie over de verschillende woningtypes. Ben je geïnteresseerd en benieuwd welke woningen er momenteel beschikbaar zijn in House of Groningen? Bekijk dan snel het actuele aanbod en vind misschien wel jouw toekomstige woning.