De stad Groningen kennen we allemaal van de Martinitoren, stadion Euroborg en de gezellige binnenstad. Maar wist je ook dat Groningen de ideale stad is voor een leuke date? Nu wel! En wij geven je een aantal tips voor locaties in de stad, zodat jij en je date kunnen genieten van een leuke middag of avond.

Een date met jeu

Wie dacht dat jeu de boules alleen voor Franse bejaarden was, heeft het mis. Want een balletje gooien bij jeu-de-boulesbar BOEL is allesbehalve saai. Terwijl je geniet van een van de huisgemaakte cocktails of een verrassend speciaal biertje kun je een gezellig potje jeu de boules spelen. 

Dark Sky Park Lauwersmeer

Wat is er romantischer dan samen naar de sterrenhemel kijken? Het Lauwersmeergebied is hier de ideale locatie voor. Waarom? Ver weg van kunstmatige lichtbronnen is het hier ’s nachts zo donker, dat je juist alles ziet. Stap de duisternis van de natuur binnen en ontdek samen sterren die je nooit eerder zag. Wandel in het Dark Sky Park Lauwersmeer onder de flonkerende sterrenhemel en bezoek zeker een van de hemelplatforms, vanaf waar je de sterren nog beter kunt bewonderen.

The Game Box Groningen

Zin in een actieve date? Ga naar The Game Box Groningen voor een ultieme game-ervaring! Speel de gaafste spellen van vroeger én probeer de nieuwste games uit. Met meer dan 35 spellen ben je hier als gamefanaat aan het goede adres. Tip: laat ook je date af en toe een spelletje winnen.

Daten én wonen in Groningen

We kunnen de lijst met leuke date locaties in Groningen nog veel langer maken, maar een echte Groninger heeft dat helemaal niet nodig. Ben je nog niet woonachtig in de stad, of ben je op zoek naar een leuke woning voor jezelf? Check dan het beschikbare aanbod in House of Groningen. Kijk snel of er een woning vrij is of laat je woonwens achter.