Winter in groningen

De dagen zijn korter, de nachten langer en de winterjassen komen uit de kast. De winter staat voor de deur en Groningen maakt zich klaar voor koude en donkere maanden. Is dat erg? Niet per se, want in de stad is het reuze gezellig en genoeg te doen. Ter inspiratie hebben we een aantal activiteiten op een rijtje gezet.

WinterWelVaart
Vanaf vrijdag 16 december staat het weekend aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A in de Groningse binnenstad in het teken van kerst. Historische schepen meren aan en zijn een attractie op zich. In de sfeervol verlichte haven kun je ze aanschouwen en genieten van optredens en een wintermarkt. 

Kermis of circus
Rond de kerst en oud & nieuw kun je in Groningen de kermis of het circus bezoeken. De kermis is onderdeel van de kerstmarkt in Martiniplaza en is overdekt. Wel zo handig mocht het een gure winter worden. Het circus van Herman Renz Berlin staat achter de Ikea en vermaakt jong en oud met de mooiste optredens. Ontmoet de acrobaat en de clown tussen 23 december en 7 januari.

Poetry by Night
Maak een wandeling door de stad en kom onderweg op creatieve en artistieke hotspots van Groningen gedichten van kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar tegen. Het thema dit jaar is ‘dromen’ en het zal je niet verbazen dat de jongvolwassen dichters daar ieder zo een eigen draai aan geeft.