Parken in de buurt

Parken en ander groen zijn de longen van een stad. Het heeft een positieve invloed op de leefbaarheid van een wijk of gebied en is op die manier belangrijk voor de stad én zijn bewoners. Welk seizoen het ook is en met welke weersomstandigheden je ook te maken hebt: in een park is altijd wat te doen. Maak op een mooie winterse dag een stevige wandeling, geniet er van de eerste lente zonnestralen of profiteer in de zomer van een heerlijke zwoele avond.

In House of Groningen val je met je neus in de boter. In de buurt vind je niet één maar meerdere parken. Groot en wat kleiner.

Noorderplantsoen
Het bekendste en grootste park in de buurt is het Noorderplantsoen. Stadspark voor jong en oud dat vroeger dienst deed als verdedigingswal van de stad en later nog even door het leven ging als deftige tuin. Nu vinden er regelmatig evenementen plaats zoals bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerend theater- en dansevenement Noorderzon. Het park is waterrijk en vooral bij mooi weer liggen de oevers van de vijvers vol met mensen.

Pak je het liever wat sportiever aan? Doe mee met één van de vele bootcamps die er in het park gegeven worden.

Park Selwerd
Een klein parkje vlak bij House of Groningen. Heerlijk om even tot rust te komen, te chillen en te genieten in de natuur. In het noorden loopt het park over in het terrein van het voormalige kasteel Selwerd.

Bessemoerpark
Nog zo’n knus en gezellig parkje op loopafstand van House of Groningen. Wil jij graag de mensen in jouw nieuwe buurt beter leren kennen? In het Bessemoerpark staat ook het buurtcentrum.

Heb jij interesse in de woningen in House of Arnhem? Check snel het beschikbare aanbod.