Na het vertrek van Sinterklaas op 6 december staat Groningen in de startblokken voor het volgende festijn: kerst! Met sfeervolle lichtjes en versieringen wordt de stad omgetoverd tot een ware kerstoase, compleet met gezellige kerstmarkten. Om daar niets van te missen hebben wij er een aantal voor je op een rij gezet. 

Martinikerk Kerstmarkt
Op zaterdag 14 december opent de iconische Martinikerk haar deuren en verwelkomt bezoekers in een traditionele kerstsfeer. Een kerstkoor en zelfs de echte kerstman zullen naar verluidt bijdragen aan de betovering van deze gezellige markt.

Vegan Kerstmarkt
Op zondag 17 december vindt de Vegan Kerstmarkt plaats bij de EM2 op het Suikerunieterrein. Deze Kerstmarkt staat bekend als dé 100% plantaardige kerstmarkt van Nederland. Bezoekers kunnen genieten van vegan lekkernijen bij foodtrucks, livemuziek ervaren en duurzame kerstcadeaus shoppen. De entree is op donatiebasis, en het evenement vindt plaats van 12.00 tot 18.00 uur. 

WinterWelVaart Groningen
Verlichte historische schepen en kraampjes voor cadeaus en eten. WinterWelVaart, de beroemde Groningse kerstmarkt, vindt plaats van 15 tot 17 december langs de Hoge en Lage der A. Loop langs het spektakel of ga zelfs aan boord van enkele schepen voor muziek en kunst.

Overige kerstmarkten
Afgezien van slechts één markt, heeft Groningen hard gewerkt om Kerstmis door de hele stad te brengen. Diverse markten op uiteenlopende locaties maken van Groningen een stad in kerstsferen. Ontdek de stad en bezoek de leukste kerstmarkten van de regio.

Wil je ook Groningen ervaren van binnenuit en ben je op zoek naar woonruimte in de stad? Check snel de website en voel je welkom in House of Groningen.