Zin in een zomer vol vette avonturen in Groningen? Ontdek de allerleukste zomeractiviteiten in deze te gekke studentenstad in het noorden! Van het epische Noorderzon Festival tot het cruisen door de Groningse grachten – hier vind je alle info die je nodig hebt om de ultieme Groningse zomervibes te ervaren!

Noorderzon Festival
Is je maat met de noorderzon vertrokken? Dan is er een grote kans dat hij gewoon aan het viben is op het Noorderzon Festival! In augustus barst het Noorderzon Festival los, dé place to be waar kunst, muziek en theater samenkomen. Bereid je voor op internationale artiesten die je omver blazen met hun talent. Van waanzinnige theatervoorstellingen tot breathtaking dansoptredens – dit festival mag je absoluut niet missen! Wie weet kom je zelfs een verdwaalde eenhoorn tegen.

Fietsen door het Groningse Platteland
Groningen, hét mekka van de fietssteden! Huur een stalen ros en verken het prachtige Groningse platteland. Rij langs groene weilanden, schattige dorpjes en insta-waardige kanalen. Onderweg kun je chillen bij gezellige caféspots voor een welverdiend drankje en smullen van typisch Groningse lekkernijen. Het wordt een epische avontuur op wielen!

Grachten Avontuur
Ahoi, matroos! Vaar met je squad door de grachten van Groningen en geniet van een relaxte boottocht. Huur een kano, een waterfiets of stap aan boord van een rondvaartboot en geniet van het mooie uitzicht op de stad en de toffe bruggetjes. Een unieke manier om Groningen vanaf het water te ontdekken. Vergeet je zonnebril niet en gooi je anker uit voor een zonnig avontuur!

Terrassen en Lokale Lekkernijen
Proef de smaak van Groningen, letterlijk! Laat je leiden naar de gezelligste terrassen in de stad. Sip aan je drankje terwijl je geniet van Groningse gezelligheid en smult van de lokale keuken. Verwen je smaakpapillen met sappige eierballen, fluffy poffertjes en verse vis uit de Waddenzee. Maak ook een pitstop bij de Vismarkt voor een authentieke culinaire ervaring.

Pak je agenda en plan je zomerse avontuur in Groningen, waar plezier en ontdekking op je wachten! Wil je niet meer weg uit deze leuke stad? Kies voor een woning in House of Groningen!