Zodra je een stap buiten House of Groningen zet beginnen de kriebels in je buik te komen. De vogeltjes zingen je toe, mensen stappen steeds vaker met het juiste been uit bed én ook jij voelt een gezonde motivatie om de dag te beginnen. Hoe komt dat? Omdat het lente is! Helaas kunnen de lammetjes niet door de stad heen rennen, maar de mensen zijn zelf wel weer zo mak als een lam. Tijd om daar hard gebruik van te maken. Deze activiteiten ga jij doen.

Voel je een prins(es) in de Prinsenhoftuin
Van het lekkere weer wil je royaal gebruik maken, daarom wandel je de Prinsenhoftuin in. Deze prachtige tuin was vroeger alleen maar exclusief te bezoeken als prins of broeder, maar nu is het open voor iedereen. Het park heeft mooie wandelpaden, vijvers en prachtige bloemen en planten. Geniet van alle vrolijke kleuren en organiseer een picknick met uitzicht op de Martinitoren.

Foto: Prinsenhoftuin

Bezoek Landgoed Ennemaborg
Ben jij een vroege vogel en houd je van de natuur? Kom op 18 mei Dauwtrappen met ontbijt op Landgoed Ennemaborg. Als vroege vogel meng je je tussen andere zingende vogels en geniet je van een opkomende zon. Er is ook een grote kans dat je andere ontwakende dieren spot. Wanneer je na een mooie wandeling terugkomt in het bezoekerscentrum staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. Het landgoed heeft ook een historisch kasteel en mooie tuinen.

Heerlijk terrassen bij DOT
DOT is een multifunctioneel centrum voor cultuur, technologie en wetenschap. Elke dag is hier van alles te doen. Daarnaast heeft DOT een heerlijk terras op een strand. Het is een hippe plek waar men graag komt om vooral ook in de zon te ontspannen. Er staan verschillende picknickbanken verspreid over het terrein waar je kunt neerploffen. Liever beschut? Neem plaats in een beschilderde container. Het gebouw zelf is ook bijzonder om te zien. Het heeft een spectaculaire koepel, waar je overdag een prachtig uitzicht hebt over de stad en ‘s avonds kunt genieten van een film of muziek optreden.

Weet jij nog meer leuke lenteactiviteiten die echt niet mogen ontbreken aan dit lijstje? Laat een reactie achter op onze socials. Wonen in Groningen? Kijk direct naar het actuele aanbod.