Met maart heeft een staart en april doet wat hij wil, ga jij nog geen fanatieke duik nemen in de zee. Maar je kan wel vol de wereld induiken van kunst, geschiedenis en wetenschap. Of je nou houdt van (Versace) mode, de geschiedenis van de stad of wetenschappelijke onderzoeken, jij vindt een passende musea activiteit voor jou!

Groninger Museum
Everyday is a fashion show and the world is your runway! Is dit een motto die bij jou past? Dan mag je een tentoonstelling van de extravagante Gianni Versace niet missen. Het Groninger Museum heeft zich gedeeltelijk omgetoverd tot een fysieke biografie van deze bijzondere modeontwerper. Hij staat erom bekend dat hij van onbekende modellen supersterren maakte. Daarnaast is hij een grote inspiratie geweest voor de LGBTQ-beweging, omdat hij openlijk homoseksueel was. Hij doorbrak met zijn creaties het traditionele man-vrouw beeld. Versace stond een tragische dood te wachten en daarmee verloor de modewereld een van de belangrijkste ontwerpers. Door de tentoonstelling in het Groninger Museum komt hij weer even tot leven. 

Museum aan de A
Het Noorderlijk Scheepvaartmuseum in Groningen verandert in Museum aan de A. Hier kun je alles leren over de geschiedenis van Groningen. Als bewoner van deze trotse stad moet je weten hoe alles begonnen is. Zo kun jij, onder het genot van een biertje, allerlei feiten over de stad vertellen aan mede kroeggangers. Wie weet kom je tot een interessant gesprek, gevolgd door een afsluitend Groningsvolkslied. Of Tjarko, die oude rasechte Groninger, vertelt ineens trots over zijn ruige avonturen toen hij jong was. En deze avond begon met een bezoekje aan het Museum. Hoe leuk!

Universiteitsmuseum
hier bij het aanbod of er een woning beschikbaar is of laat je woonwens achter.